انواع کلاهبرداری ملکی و روش های جلوگیری از آن ها
کلاهبرداری یکی از انواع جرائمی به شمار می آید که روزانه تعداد افراد بسیاری قربانی آن می شوند و مال و سرمایه خود را از دست می دهند. این جرم خود به انواع مختلف تقسیم می شود که کلاهبرداری ملکی یکی از انواع آن به شمار می آید و امروزه به دلیل مشکلات اخلاقی و اقتصادی جامعه، بیش از هر زمان دیگر شاهد وقوع آن هستیم. از همین رو تصمیم داریم در این مقاله انواع کلاهبرداری ملکی و روش های جلوگیری از آن ها را به شما معرفی کنیم تا با در نظر گرفتن آن ها دقت خود را هنگام انجام معاملات ملکی افزایش دهید.
انواع کلاهبرداری ملکی
تنوع روش های کلاهبرداری روز به روز بیشتر می شود و کلاهبرداران در تلاش هستند با روش های مختلف مال و حق افراد بی گناه را برای خود کنند. حال ما برای آنکه بتوانیم به شما کمک کنیم تا در دام کلاهبرداران نیوفتید، در ادامه انواع روش های کلاهبرداری را به شما معرفی خواهیم کرد:
کلاهبرداری ملکی از طریق اسناد جعلی
یکی از رایج ترین روش های کلاهبرداری در زمینه ملک، جعل اسناد است. بسیاری از افراد بدون آنکه کد رهگیری سند را چک کنند یا از واقعی بدون سند مطمئن شوند، قولنامه یا سند را امضاء می کنند و مبلغی که تعیین شده است را به حساب فرد کلاهبردار واریز می کنند و درواقع در دام کلاهبرداران می افتند. لذا اگر می خواهید در دام چنین روش کلاهبرداری گرفتار نشوید، حتما از طریق سامانه ثبت معاملات املاک کشور، از صحت سند موردمعامله مطمئن شوید. به طور کلی برای جلوگیری از کلاهبرداری با اسناد جعلی، به نکات زیر توجه کنید:
-
خریدار و فروشنده باید هردو از صحت سند آگاهی پیدا کنند.
-
خریدار باید اطلاعات ملک را با اطلاعاتی که در سند درج شده است تطبیق دهد.
-
هویت مالک یا مالکان ملک باید احراز و تایید شود.
-
در مبایعه نامه ای که تنظیم می شود، باید تمام شرایط معامله، مشخصات پول ها رد و بدل شده، مبالغ واریزی، چک های پرداختی و … ذکر شود.
کلاهبرداری ملکی با دفتر املاک جعلی
حالت دیگر از کلاهبرداری به زمانی مربوط می شود که کلاهبردار خود را به عنوان مشاور املاک معرفی کند. برای انجام این نوع از کلاهبرداری، فرد کلاهبردار یک دفتر اجاره می کند و با قیمت گذاری کمتر ملک نظر و اطمینان خریدار را جذب می کند. نکته ای که در رابطه با این نوع از کلاهبرداری وجود دارد، این است که فرد کلاهبردار ملک را همزمان به چند نفر می فروشد و ملک یک خریدار واقعی ندارد.
پیشنهاد می شود برای جلوگیری از بروز این کلاهبرداری و در دام افتادن کلاهبرداران، زمانی که برای عقد و بستن قرارداد اقدام می کنید، حتما پروانه کسب ملک را بررسی کنید تا مطمئن شوید دفتری که برای عقد قرارداد به آن مراجعه کرده اید، مجوز رسمی برای فعالیت دارد و خطری مال و سرمایه شما را تهدید نمی کند. البته اگر قصد معامله یک ملک با ارزش را دارید و ساکن جنوب تهران هستید، توصیه می شود مراحل انجام معامله را تحت نظر بهترین وکیل ملکی جنوب تهران انجام دهید تا مشکلی سرمایه شما را تهدید نکند.
کلاهبرداری ملکی با روش انتقال مال غیر
انتقال مال یکی از انواع کلاهبرداری ملکی به شمار می آید که در آن کلاهبردار هنگام تنظیم مبایعه نامه، ضمانت می دهد در ازای دریافت مبلغ تعیین شده، سند ملکی که شخص در حال خرید آن می باشد را به نام فرد خریدار می زند، اما در واقعیت چنین اتفاقی نمی افتد و فرد کلاهبردار سند را به نام شخص دیگری می زند. مسلما چنین فردی مجرم شناخته می شود، اما باید گفت اگر فردی که سند به نام او زده می شود نیز از چنین موضوعی اطلاع داشته باشد، مجرم شناخته می شود.
کلاهبرداری ملکی از طریق وعده اخذ وام بانکی
وام مسکن یکی از اصلی ترین مواردی به شمار می آید که در اکثر مواقع می تواند نظر خیلی از افراد را به خود جلب کند، از همین رو افرادی که تصمیم به انجام کلاهبرداری ملکی دارند، معمولا وعده گرفتن وام بانکی را به خریدار می دهند تا از این طریق بتوانند روند کلاهبرداری را ساده کنند. این افراد معمولا در شبکه های اجتماعی و روزنامه ها آگهی می دهند و ذکر می کنند ملکی که برای معامله گذاشته اند، دارای سود کم است.
قطعا چنین وعده ای برای هرکسی وسوسه انگیز خواهد بود، اما اکنون که در حال آشنایی با انواع کلاهبرداری هستیم، باید بدانید که خیلی از اوقات وعده هایی که به شما داده می شود الکی و پوچ هستند و هیچ واقعیتی پشت آن ها دیده نمی شود. برای آنکه از بابت وعده های داده شده خیالتان راحت شود، حتما به بانکی که اخذ سود از آن وعده داده شده است مراجعه کنید و از صحبت وام مطلع شوید.
روش های جلوگیری از کلاهبرداری های ملکی
تا به اینجا به بررسی انواع کلاهبرداری ملکی پرداختیم و روش هایی که کلاهبرداران از طریق آن دست به سرقت مال و اموال می زنند را بررسی کردیم. حال سوالی که شاید برای بسیاری از افراد پیش آید این است که چگونه می توان از کلاهبرداری های ملکی جلوگیری کرد؟ آیا روشی وجود دارد که بتوان از طریق آن احتمال کلاهبرداری را کاهش داد؟ در ادامه مواردی را بررسی می کنیم که می توانید با در نظر گرفتن آن ها از وقوع کلاهبرداری ملکی جلوگیری کنید.
به وعده های الکی و قیمت های کاذب اعتماد نکنید
یکی از مواردی که باعث جلب توجه خریداران می شود، قیمت های کاذب برخی از ملک ها است. برای مثال شما آگهی مربوط به یک ملک را می بینید که ارزش بسیاری زیادی دارد، اما فروشنده آن را به قیمت پایین برای فروش گذاشته است. مسلما با دیدن چنین قیمت گذاری ترغیب می شوید که ملک را خریداری کنید، اما نمی دانید که پشت این قیمت گذاری و وعده ها دروغ و فریب است.
برای جلوگیری از چنین کلاهبرداری، توصیه می شود بر احساسات خود غالب شوید و منطقی فکر کنید. برای مطمئن شدن نیز می توانید از مشاوران و کارشناسانی که در این حوزه مشغول به فعالیت هستند کمک بگیرید، این افراد تجربیات لازم را دارند و کلاهبرداران و سبک کلاهبرداری که انجام می دهند را می شناسند.
از اعتبار اطلاعات مطمئن شوید
امروزه در فضای اینترنت، بستر خرید و فروش ملک نیز آماده شده است و افراد کلاهبردار در بسیاری از مواقع عکس ملک یا یک خانه را می گذارند و خود را به عنوان مالک واقعی ملک معرفی می کنند. این افراد بعد از پیدا کردن مشتری خود، از او درخواست می کنند که مبلغی را قبل از عقد قرارداد و حتی دیدن ملک وارد کنند.
باید گفت این روش یکی از رایج ترین روش های کلاهبرداری به شمار می آید، از همین رو گول چنین تبلیغاتی را نخورید و حتما از اعتبار اطلاعاتی که به صورت آنلاین در اختیارتان قرار می گیرد مطمئن شوید و در نهایت سایر مراحل مربوط به خرید و فروش را انجام دهید. حال اگر به هر دلیلی قصد خرید چنین ملکی را دارید، حتما از بهترین وکیل جنوب تهران مشورت بگیرید تا وکیل بررسی های لازم را انجام دهد و نظر خود را در رابطه با اعتبار ملک اعلام کند تا اگر همه چیز مساعد بود، معامله صورت گیرد.
کلام آخر
اگر قصد انجام یک معامله ملکی را دارید، باید این نکته را در نظر داشته باشید که در معاملات ملکی کلاهبرداری های مختلفی انجام می شوند و اگر شما با انواع این کلاهبرداری آشنا نباشید، ممکن است سرمایه زیادی را از دست بدهید. از همین رو ما در این مقاله انواع کلاهبرداری ملکی و روش های جلوگیری از آن ها را معرفی کردیم تا با علم بر آن ها اقدامات لازم برای انجام معامله را انجام دهید. فراموش نکنید که مشاوره با وکیل در این مسیر می تواند کمک کننده باشد!
منبع: وکیلازما